Pohanka – neprávem zapomenutý (vše) lék
12.02.2015 09:03
Pohanka je velice prospěšná lidskému organismu, proto by měla patřit ke stálicím našeho jídelníčku.Je bohatým zdrojem na nejrůznější vitamíny a minerální látky. Nejdůležitější látkou, kterou pohanka obsahuje je rutin, který podporuje vstřebávání vitamínu C. Navíc příznivě působí na cévy a celý...
Prevence chřipky a nachlazení
07.12.2014 12:00
Co dělat pro posílení imunity?
odbourat: koření, stres, vyčerpání
omezit: cukr, sladkosti
zvýšit příjem: ovoce, zeleniny, vitamínu C ( soja, česnek ...), vody, okysličování organismu, pohybu, otužování, odpočinku, dobré nálady
Několik rad při prvních příznacích: nohy dát do teplé...
Snídaně: Proč je tak důležitá?
10.03.2014 09:37
Během spánku mozek odpočívá a tělo regeneruje, ale zároveň nepřijímá žádné živiny a nedoplňuje energii. To je hlavní důvod, proč je dobré si ráno udělat trochu času a zdravě posnídat. Těch důvodů je, ale o něco více.
Zdravá snídaně doplní zásoby glukózy a dodá vám tak energii potřebnou k...
Luštěniny
03.03.2014 15:26
„KARBENÁTKY, LUŠTĚNINY“
Fazole – potravina pro kůži
Je sytá a výživná a proto se jí přezdívá „maso chudých“. Obsahují všechny esenciální aminokyseliny, stejně jako vejce nebo maso.
Protože fazole neobsahují aminokyselinu metionin, kombinují se s potravinami na tuto aminokyselinu...