CASD Frýdlant nad Ostravicí

 

 

SALÁTY

 

- SALÁTY

400 g červené řepy – syrové 200 g jablek 50 g křenu Mleté vlašské ořechy – trošku Jogurtový dresing Syrovou řepu oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, jablka na hrubším. Přidáme jogurtový dresing a vše promícháme. Lze dochutit bylinkovým kořením.
Ledový salát, rukola, cherry rajčátka, pražená slunečnicová semínka, ředkvičky, 1 cibule, 2 dcl olivového oleje, 1 dcl vinného octa (v ukázce byl použitý jablečný), sůl, pepř.
1 sklenice sterilizované červené řepy s červeným zelím a  křenem Necháme okapat. Přidáme zakysanou smetanu, trochu citronové šťávy. Můžeme přidat tatarku nebo vejce uvařená na tvrdo, popřípadě sýr, salám… Dáváme na chléb, veku, zdobíme zelenou petrželkou, paprikou…
Salátová okurka, ledový salát – celá hlávka, rajče, paprika zelená a žlutá, cibule, balkánský sýr, sáček červeného sterilizovaného zelí z Penny (s jablkem na sáčku) Zálivka – cukr, sůl, citrón Lze rozředit trochou vody
Bílé zelí, mrkev, okurek, paprika (nebo směs jakékoliv zeleniny, vždy v kombinaci s bílým zelím),olivový olej, sušená bazalka, sůl, sušený česnek a čerstvě mletý pepř
Salátová okurka, rajče, cibule, ředkvičky, jogurt, směs koření na saláty
Okurek, hlávkový salát, pórek, ředkvička, vejce Zálivka: kefír smíchaný s trochou hořčice
Bílé zelí, cibule, mrkev, rajče, porek + majonéza
Červené fazole uvařené, bílé zelí, mrkev, kukuřice, pórek, nať petržele majonéza, ochutit kořením
Čínské zelí Paprika zelená, žlutá Rajče Zálivka: v horné vodě umixovat kešu oříšky, přidat citrón, cukr, sůl, může se přidat i sojová smetana
1 | 2 >>