400 g červené řepy – syrové
200 g jablek
50 g křenu
Mleté vlašské ořechy – trošku
Jogurtový dresing
Syrovou řepu oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, jablka na hrubším. Přidáme jogurtový dresing a vše promícháme. Lze dochutit bylinkovým kořením.
Ledový salát, rukola, cherry rajčátka, pražená slunečnicová semínka, ředkvičky, 1 cibule, 2 dcl olivového oleje, 1 dcl vinného octa (v ukázce byl použitý jablečný), sůl, pepř.
1 sklenice sterilizované červené řepy s červeným zelím a křenem
Necháme okapat. Přidáme zakysanou smetanu, trochu citronové šťávy.
Můžeme přidat tatarku nebo vejce uvařená na tvrdo, popřípadě sýr, salám…
Dáváme na chléb, veku, zdobíme zelenou petrželkou, paprikou…
Salátová okurka, ledový salát – celá hlávka, rajče, paprika zelená a žlutá, cibule, balkánský sýr, sáček červeného sterilizovaného zelí z Penny (s jablkem na sáčku)
Zálivka – cukr, sůl, citrón
Lze rozředit trochou vody
Bílé zelí, mrkev, okurek, paprika (nebo směs jakékoliv zeleniny, vždy v kombinaci s bílým zelím),olivový olej, sušená bazalka, sůl, sušený česnek a čerstvě mletý pepř
Salátová okurka, rajče, cibule, ředkvičky, jogurt, směs koření na saláty
Okurek, hlávkový salát, pórek, ředkvička, vejce
Zálivka: kefír smíchaný s trochou hořčice
Bílé zelí, cibule, mrkev, rajče, porek + majonéza
Červené fazole uvařené, bílé zelí, mrkev, kukuřice, pórek, nať petržele
majonéza, ochutit kořením
Čínské zelí
Paprika zelená, žlutá
Rajče
Zálivka: v horné vodě umixovat kešu oříšky, přidat citrón, cukr, sůl, může se přidat i sojová smetana